Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η αγκαλιά;

Όλοι έχουμε νιώσει κάποιες φορές την ανάγκη για μία αγκαλιά. Μία αγκαλιά που θα πάρει μακριά την ένταση, θα μας ηρεμήσει και  θα σας κάνει να νιώσουμε ασφάλεια και σιγουριά. 

Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως η αγκαλιά μπορεί να έχει θετική επίδραση πάνω μας. Μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε και καλύτερη ψυχολογία αλλά και καλύτερη σωματική υγεία, αφού μπορεί να λειτουργήσει ως «φάρμακο» για αρκετούς ανθρώπους. 

Πώς λειτουργεί λοιπόν η αγκαλιά τόσο ευεργετικά στο πνεύμα, στην ψυχή και στο σώμα μας;

Απομακρύνει το στρες. Όταν η αγκαλιά δίνεται αυθόρμητα, πολλές φορές καταπραΰνει και περιορίζει το άγχος, καθώς μειώνει την υπεύθυνη ορμόνη για το στρες, την κορτιζόλη. 

Διώχνει τη μοναξιά. Όσο μεγαλώνουμε και νιώθουμε την υγεία μας να γίνεται όλο και πιο εύθραυστη, νιώθουμε ακόμη πιο απειλητικό το ενδεχόμενο να μείνουμε μόνοι και αβοήθητοι, με αποτέλεσμα να αγχωνόμαστε. Όταν αγκαλιαζόμαστε με κάποιον, είμαστε με κάποιον κοντά, νιώθουμε λιγότερο μόνοι, και περισσότερο δυνατοί.

Προσφέρει χαρά  και ευτυχία. Η αγκαλιά βοηθάει στην παραγωγή και άλλων ορμονών, όπως η ωκυτοκίνη, η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη ή «ορμόνη της ευτυχίας», που με τη σειρά τους έχει αποδειχτεί πως μας κάνουν πιο χαρούμενους και ευτυχισμένους. 

Κάνει καλό στην καρδιά μας. Έρευνες έχουν δείξει πως μια αγκαλιά 20 δευτερολέπτων μπορεί να μειώσει την υπέρταση. 

Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι ερευνητές θεωρούν ότι λειτουργεί σαν φυσική βιταμίνη εναντίον των ιώσεων, καθώς όσες περισσότερες αγκαλιές δέχεται ένας άνθρωπος, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να προσβληθεί από έναν ιό ή να αρπάξει κάποιο κρύωμα. 

Ισχυροποιεί τη σχέση. Γνωρίζουμε πως η ωκυτοκίνη επίσης θεωρείται η «ορμόνη της αγκαλιάς, του έρωτα, της αγάπης και της σύνδεσης» καθώς η έκκρισή της αυξάνει και ισχυροποιεί την εμπιστοσύνη, την εγγύτητα, την οικειότητα και τη σύνδεση. 

Και αν θέλετε να έρθετε ακόμη πιο κοντά και να συνδεθείτε με το άλλο σας μισό, μοιραστείτε και την εμπειρία ενός μασάζ ζευγαριού από την Beverly Massage.

 

 

Beverly Μασάζ

Αθήνα, Αττική Ελλάδα
Τηλ: +30 6936574515
Email: info@beverly-massage.gr
Ώρες Λειτ.:
Ώρες Επικοιν.: Δευ - Κυρ 09:00 - 21:00

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας και τις προσφορές μας.

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε την Beverly Massage στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης