Τεντωμένα νεύρα. Κι όμως μπορείτε να τα διαχειριστείτε!

 
Όλοι λίγο πολύ καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν τεντωμένα νεύρα. Κάποιες φορές απλώς φαίνεται αδύνατον να διαχειριστείς την πίεση της καθημερινότητας. Συσσωρευμένος εκνευρισμός σε συνδυασμό με κάποιο τυχαίο γεγονός, μπορούν να οδηγήσουν σε εκρήξεις θυμού που μόνο καλό δεν κάνουν σε κανένα. Ο θυμός είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό συναίσθημα και σίγουρα χρειάζεται εκτόνωση. Αλλά έχει μεγάλη σημασία τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τους γύρω μας να μάθουμε να τον διαχειριζόμαστε σωστά. 
Ανακαλύψτε μερικές απλές συμβουλές που μπορούν αν σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.
 
Κάνε time out.
Αν διαπιστώσεις πως αρχίζει να σε καταβάλλει θυμός, άγχος και ένταση όταν μιλάς με κάποιον κάνε ένα brake. Φύγε από το χώρο μιλώντας ήρεμα και ευγενικά και δίνοντας στον άλλο να καταλάβει ότι απομακρύνεσαι για να μπορέσεις να χαλαρώσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να δεις την κατάσταση πιο χαλαρά.
 
Μέτρα μέχρι το 10. 
Ακούγεται παιδιάστικο αλλά πιάνει και στους μεγάλους. Συνήθως όταν αντιδράμε άμεσα λέμε ή κάνουμε πράγματα για τα οποία μετανιώνουμε και τα οποία πληγώνουν τους άλλους. Δίνοντας λίγο χρόνο στον εαυτό μας καταφέρνουμε να ανασυγκροτήσουμε τις σκέψεις μας και να δώσουμε ορθότερες απαντήσεις λιγότερο συναισθηματικά φορτισμένες. 
 
Μείωσε το καθημερινό στρες. 
Πώς; Βάλε στη ζωή σου τη σωματική άσκηση, μίλα συχνότερα με τους δικούς σου ανθρώπους για αυτά που σε απασχολούν, δοκίμασε τον διαλογισμό. 
 
Δράσε εγκαίρως.
Ο θυμός δίνει συνήθως κάποια προειδοποιητικά σημάδια. Πριν «εκραγείς» αρνητικές σκέψεις αρχίζουν να κατακλύζουν το κεφάλι σου ενώ πολλές φορές μπορεί να νιώθεις ακόμη και ένα μυρμήγκιασμα. Μόλις εντοπίσεις κάτι από αυτά, πάρε μια βαθειά ανάσα και σταμάτησε την έκρηξη πριν συμβεί.
 
 
Αναζήτησε λύσεις. 
Δεν είναι εύκολο να αλλάξουν οι καταστάσεις γύρω μας ώστε να σταματήσουμε εμείς να θυμώνουμε. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε εμείς στάση απέναντι στα πράγματα προκειμένου να θυμώνουμε λιγότερο. Προσπάθησε να αγνοείς κάποια πράγματα λίγο περισσότερο. Αυτό που λέμε «Άστο να περάσει στο ντούκου». Θα δεις πως θα ξαλαφρώσεις αρκετά.
 
 
Επίσης, μπορείς να εντάξεις στο πρόγραμμά σου ένα χαλαρωτικό μασάζ με την ομάδα Beverly Massage το οποίο θα σε ταξιδέψει στους πιο ήρεμους προορισμούς του μυαλού σου.
 

Beverly Μασάζ

Αθήνα, Αττική Ελλάδα
Τηλ: +30 6936574515
Email: info@beverly-massage.gr
Ώρες Λειτ.:
Ώρες Επικοιν.: Δευ - Κυρ 09:00 - 21:00

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας και τις προσφορές μας.

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε την Beverly Massage στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης