Χριστούγεννα και άγχος. Κι όμως συμβαίνει!

Για τους περισσότερους τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου. Όμορφες μυρωδιές, οικογενειακές στιγμές, η θαλπωρή του σπιτιού... Όμως δεν είναι το ίδιο για όλους. Για κάποιους μπορεί να είναι μια δύσκολη γιορτή.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που δημιουργεί σε πολλούς ανθρώπους το αίσθημα της θλίψης και συχνά κατάθλιψη. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που τα Χριστούγεννα έχουν μετατραπεί σε μια πολύ υλιστική γιορτή η κατάσταση για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες γίνεται ακόμα δυσκολότερη. 

Αν αισθάνεστε πως το πνεύμα των Χριστουγέννων μπορεί να είναι λίγο αρνητικό για εσάς, χαλαρώστε και ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε την πιο γλυκιά γιορτή.

Μην επικεντρώνεστε στα υλικά αγαθά. Eκφράζοντας ευγνωμοσύνη για ότι ήδη έχουμε, μας βοηθά να γευτούμε το καλό που υπάρχει στη ζωή μας.

Μην πιέσετε τον εαυτό σας για να είστε χαρούμενοι. Εαν έχετε λόγους να μην είστε χαρούμενοι, αναγνωρίστε και αποδεχτείτε τους. Θα σας βοηθήσει περισσότερο το να είστε επιεικείς με τον εαυτό σας.                 

  • Μην πέσετε στην παγίδα να δεχτείτε την «τέλεια» εικόνα των Χριστουγέννων που παρουσιάζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η πραγματική ζωή δεν είναι πάντα ρόδινη και ευτυχισμένη. ​Χαμηλώστε τις προσδοκίες σας για το πως «πρέπει» να είναι τα Χριστούγεννα και επικεντρωθείτε σε αυτό που εσείς θέλετε πραγματικά. 
  • ​​Να είστε μαζί με τους ανθρώπους που σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα. Οι άνθρωποι που σας αποδέχονται όπως είστε, σας κάνουν να νιώθετε χαλαροί ακόμη και όταν δεν είστε στα καλύτερά σας.
  • ​​Βάλτε όριο στα λεφτά που θα ξοδέψετε σε δώρα και στις προσκλήσεις που θα δεχτείτε. Δεν χρειάζεται να υπερφορτώσετε το πρόγραμμά σας.
  • ​Επικεντρωθείτε στα συναισθήματα στοργής, καλοσύνης, γενναιοδωρίας συναισθημάτων και ευγνωμοσύνης για τους ανθρώπους που έχετε στη ζωή σας.
  • Αποφύγετε τις καταχρήσεις σε φαγητό και αλκοόλ, ξεκουραστείτε και κοιμηθείτε όσο χρειάζεστε. Θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε καλύτερα στις δυσκολίες και θα νιώθετε πιο δυνατοί.
  • Βάλτε στο πρόγραμμά σας αρκετές χαλαρωτικές στιγμές. Διαβάστε ένα καλό βιβλίο, απολαύστε μια ζεστή σοκολάτα παρακολουθώντας την αγαπημένη σας ταινία, κλείστε ένα ραντεβού για ένα μασάζ που θα σας απαλλάξει από όλη την ένταση και το στρες και... Καλά Χριστούγεννα!

Beverly Μασάζ

Αθήνα, Αττική Ελλάδα
Τηλ: +30 6936574515
Email:
Ώρες Λειτ.:
Ώρες Επικοιν.: Δευ - Κυρ 09:00 - 21:00

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας και τις προσφορές μας.

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε την Beverly Massage στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης