Ένα massage ειδικό για αθλητές.

Το αθλητικό μασάζ είναι ιδανικό για όσους αθλούνται εντατικά. Μπορεί να τους βοηθήσει να επανέλθουν σε καλή σωματική κατάσταση ύστερα από κουραστικές προπονήσεις ή ακόμη και τραυματισμούς. Επιπλέον, ανακουφίζει από την ένταση που δημιουργείται στους ιστούς κατά τη διάρκεια της φυσικής άσκησης.

Όμως, το αθλητικό μασάζ δεν είναι κατάλληλο μόνο για μετά την προπόνηση. Λειτουργεί ολιστικά σε όλα τα στάδια της άθλησης.

ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Όταν το αθλητικό μασάζ γίνεται σε τακτική βάση βοηθάει να διατηρηθούν οι μύες σε καλό επίπεδο, βελτιώνει την ελαστικότητα τους και απομακρύνει περιττές ουσίες που αποβάλλουν οι μύες μέσω της λεμφικής οδού. Βοηθάει στην πρόληψη τραυματισμών και στην προετοιμασία του αθλητή για αγώνες, διατηρώντας το μυϊκό του σύστημα σε άψογη φυσική κατάσταση προκειμένου να φτάσει στο μέγιστο των αποδόσεών του.

ΣΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ

Σε συνδυασμό με το ζέσταμα πριν τον αγώνα, βοηθάει είτε στη χαλάρωση είτε στη διέγερση, στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος αλλά και στη μείωση της μυϊκής και ψυχικής έντασης.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ

Στο διάλειμμα, το αθλητικό μασάζ μπορεί να τονώσει και να ξεκουράσει τον αθλητή

.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Μαζί με τις διατάσεις και την παγοθεραπεία, βοηθά στη μείωση των μυϊκών σπασμών, αποβάλλει το γαλακτικό οξύ και προάγει την χαλάρωση και την αποκατάσταση.

ΣΑΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σε περίπτωση μυϊκών ή συνδεσμικών τραυματισμών επιταχύνει την περίοδο της αποθεραπείας και της αποκατάστασης.

Πώς λειτουργεί;

Τα μαλακά μόρια αποτελούνται από πολλές μυϊκές ίνες, μυϊκά ινίδια κι ιστούς. Κάτω από έντονη πίεση, υπερφορτώνονται οπότε αυξάνεται το ρίσκο πιθανού τραυματισμού. Όταν οι ίνες τελικά τραυματιστούν ξαναθεραπεύονται μέσω ενός νέου ιστού. Γίνονται δηλαδή κάποιες προσκολλήσεις των ινών που όμως προκαλούν κόμβους στα σημεία αυτά γνωστές κι ως συμφύσεις. Αυτό έχει σαν συνέπεια την εξασθένηση του μυός, τη μυϊκή αστάθεια και τον πόνο. Επειδή οι τραυματισμοί αυτοί συμβαίνουν σε επίπεδο μικροσκοπίου, συνήθως περνάει αρκετός χρόνος μέχρι ο αθλητής να αισθανθεί πόνο.

Στο αθλητικό μασάζ χρησιμοποιείται μία ποικιλία τενχικών προκειμένου η μάλαξη να φθάσει σε αυτά τα βαθύτερα στρώματα μυϊκών ιστών.

Ανάμεσα στις τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι:
Soft Tissue Release (STR): Σπάει τις συμφύσεις που βρίσκονται μέσα στις μυϊκές ίνες με μυϊκές διατάσεις και τις ευθυγραμμίζει στην σωστή θέση.
Muscle Energy Technique (MET): Δημιουργεί ένα επίπεδο χαλάρωσης που αφήνει το μυ να διαταθεί περισσότερο από το σύνηθες προκειμένου να σπάσουν οι συμφύσεις.
Neuromuscular Technique (NMT): Ασχολείται με το νεύρο που ελέγχει τη μυϊκή σύσπαση κι όλες τις κινήσεις του μυ. Συνήθως ασκείται πίεση στο σημείο με τρεις βαθιές αναπνοές κατά τη διάρκεια των οποίων ο μυς ξεκουράζεται κι έτσι αφαιρείται η ένταση.
Connective Tissue Massage (CTM): Σπάει τις συμφύσεις στους συνδετικούς ιστούς, κι έτσι δίνει τη δυνατότητα στη μυϊκή ίνα να εργαστεί ελεύθερα κι ανεξάρτητα.

Αντίθετα με την ονομασία του, το αθλητικό μασάζ δεν είναι μόνο για αθλητές, αλλά και για όλους όσους υποφέρουν από μυϊκά προβλήματα. Αυτά μπορεί να δημιουργηθούν μετά από έντονες δραστηριότητες ή ακόμη και σήκωμα μεγάλου βάρους. Είναι επίσης ιδανικό και για όσους ακολουθούν καθιστική εργασία και παραμένουν εκτός σωματικής δραστηριότητας για καιρό.

Επικοινωνήστε σήμερα με την ομάδα Beverly Massage προκειμένου ένας ειδικός θεραπευτής μας να σας επισκεφθεί στο χώρο σας και να σας προσφέρει υψηλού επιπέδου θεραπεία αθλητικού μασάζ.

Beverly Μασάζ

Αθήνα, Αττική Ελλάδα
Τηλ: +30 6936574515
Email:
Ώρες Λειτ.:
Ώρες Επικοιν.: Δευ - Κυρ 09:00 - 21:00

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας και τις προσφορές μας.

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε την Beverly Massage στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης