Γιατί πρέπει να κάνουμε Αθλητικό μασάζ;

Οι αθλητές που κάνουν τακτικές και πολύωρες προπονήσεις συνήθως «υποφέρουν» από μουδιασμένους μύες και πόνους στο σώμα. Ένα καλό αθλητικό μασάζ μετά από τις προπονήσεις ή έναν αγώνα τους επιτρέπει να ανακτήσουν τη χαμένη ελαστικότητα των μυών και να τους ξεκουράσουν. Αυτό συμβαίνει γιατί μέσα από το αθλητικό μασάζ, το σώμα παίρνει όλη την απαραίτητα βοήθεια να αποβάλλει τις τοξίνες και να χαλαρώσει τα σφιγμένα μέρη, επιταχύνοντας την αποθεραπεία και βοηθώντας στην πρόληψη των τραυματισμών.

To αθλητικό μασάζ αποτελείται από ένα συνδυασμό τεχνικών μασάζ και στοχεύει σε περιοχές που σχετίζονται με το εκάστοτε άθλημα. Επικεντρώνεται δηλαδή στους μύες οι οποίοι λειτουργούν σε μια επανειλημμένη κίνηση και καταπονούνται από αυτή. Το αθλητικό μασάζ επιπλέον, βοηθάει στην προετοιμασία του σώματος για την μέγιστη απόδοση.

Το αθλητικό μασάζ χωρίζεται σε προ-αγωνιστικό και μετά-αγωνιστικό.

Το προ-αγωνιστικό μασάζ διαρκεί 10-15 λεπτά και γίνεται σε συνδυασμό με το ζέσταμα ώστε να είναι αποτελεσματικό. Είναι σχετικά επιφανειακό, και έχει σκοπό να τονώσει και να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος, προκειμένου να βοηθήσει τους μύες να οξυγονωθούν και να αυξήσουν την ελαστικότητα τους.

Το μετά-αγωνιστικό μασάζ γίνεται για να τονώσει την λεμφική παροχέτευση και τη φλεβική επιστροφή ώστε να αποβληθούν οι τοξίνες από το μυϊκό σύστημα. Επιπλέον, διεγείρει τις ορμόνες και τους νευροδιαβιβαστές οι οποίοι συμβάλλουν στη μείωση του πόνου, βελτιώνουν τον ύπνο και αυξάνουν την ευεξία του αθλητή.

Η σημαντικότερη απορία που προκύπτει όμως από όλα αυτά, είναι τελικά, πόσο συχνά χρειαζόμαστε το αθλητικό μασάζ. Το να πηγαίνει κάποιος για μασάζ «μόνο όταν το χρειάζεται» δεν πρόκειται να βοηθήσει σε κάποια έντονη κατάσταση πιασίματος ή πόνου μια ή δυο ημέρες πριν από αθλητικό event.

Η συχνή επίσκεψη στον μασέρ είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος στην πρόληψη και αποφυγή τραυματισμών. Το ιδανικό είναι μια φορά την εβδομάδα αλλιώς η πιο ρεαλιστική συχνότητα είναι μια φορά κάθε 3 εβδομάδες.

Επικοινωνήστε σήμερα με την ομάδα του Beverly Massage για το δικό σας ραντεβού για ένα αθλητικό μασάζ.

Beverly Μασάζ

Αθήνα, Αττική Ελλάδα
Τηλ: +30 6936574515
Email: info@beverly-massage.gr
Ώρες Λειτ.:
Ώρες Επικοιν.: Δευ - Κυρ 09:00 - 21:00

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας και τις προσφορές μας.

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε την Beverly Massage στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης