Μάλαξη ή αλλιώς massage! Πόσα είδη υπάρχουν τελικά;

Η μάλαξη ή ως πιο γνωστή massage μπορεί να χωριστεί ανάλογα με το αν έχει τις βάσεις της στη δυτική ή την ανατολική φιλοσοφία. Τόσο στη Δύση και όσο και στην Ανατολή υπάρχει καταγραφή της μάλαξης από πάρα πολύ παλιά και αποτελεί σημαντικό μέρος της παράδοσης και των δύο πολιτισμών. Οι τεχνικές μάλαξης που χρησιμοποιούνται σήμερα προέρχονται από πέντε βασικές σχολές: τη Σουηδική, την Αγγλική, τη Γερμανική, την Κινέζικη και την Ιαπωνική.

Σουηδική σχολή: Βασίζεται στα δυτικά πρότυπα ανατομίας του ανθρώπου και χρησιμοποιεί ήπιους χειρισμούς για θεραπευτικούς σκοπούς και πιο έντονους για αθλητικούς σκοπούς.

Αγγλική σχολή: Έχει ως βασική φιλοσοφία της την ήπια μάλαξη.

Γερμανική σχολή: Περιέχει ίδιους χειρισμούς με το σουηδικό σύστημα, αλλά συνιστά πιο έντονους χειρισμούς σε όλες τις μορφές μάλαξης.

Κινέζικη σχολή: Περιέχει τη διέγερση σημείων για να ρυθμιστεί το Chi, που δηλώνει την ενεργειακή δύναμη ζωής.

Ιαπωνική σχολή ή αλλιώς Shiatsu: Περιλαμβάνει τεχνικές πίεσης με τα δάχτυλα των ενεργειακών σημείων του σώματος.

Η πιο γνωστή σε όλους κλασική μάλαξη προέρχεται από τη σουηδική σχολή και είναι το πιο διαδεδομένο είδος. Οι χειρισμοί της κλασικής μάλαξης χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες: τις πιέσεις, τις πλήξεις και τις δονήσεις. 

Οι πιέσεις είναι μια κατηγορία τεχνικών του μασάζ που περιλαμβάνει χειρισμούς όπως την ολίσθηση, τη θωπεία, τις ανατρίψεις και τα ζυμώματα. Όλες είναι απλές και ευχάριστες και μποορούν να εκτελεστούν και από άτομο που δεν έχει πολύ εμπειρία. Οι πλήξεις είναι πιο έντονοι και γρήγοροι χειρισμοί με σκοπό τη διέγερση. Μπορεί να τις εκτελέσει μόνο έμπειρος θεραπευτής με ιδιαίτερα μαλακά χέρια διότι διαφορετικά προκαλείται έντονος πόνος. Τέλος, οι δονήσεις είναι μια σειρά ειδικών μαλάξεων με καταπραϋντική και μυοχαλαρωτική δράση, οι οποίες δρουν στους πιο βαθείς ιστούς του σώματος, σε οστά, μύες και όργανα.

Για τη δική σας προσωπική μάλαξη από έμπειρους θεραπευτές καλέστε την ομάδα Beverly Massage.

 

Beverly Μασάζ

Αθήνα, Αττική Ελλάδα
Τηλ: +30 6936574515
Email: info@beverly-massage.gr
Ώρες Λειτ.:
Ώρες Επικοιν.: Δευ - Κυρ 09:00 - 21:00

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας και τις προσφορές μας.

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε την Beverly Massage στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης