Οι συνήθειες που έχουν οι ήρεμοι άνθρωποι

Για τους περισσότερους από εμάς το άγχος είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Όμως, δεν είναι καθόλου αποδοτικό και παραγωγικό. Αντιθέτως, οι ήρεμοι άνθρωποι δείχνουν να ανταποκρίνονται καλύτερα στις συνθήκες της καθημερινότητας . Πώς;

Εστιάζουν στο παρόν. Επικεντρώνονται σε όσα συμβαίνουν στην παρούσα στιγμή και δεν  αναλώνονται σε όλα τα πιθανά σενάρια του μέλλοντος. Όσοι αγχώνονται, πριν ασχοληθούν με τη λύση ενός προβλήματος, σχηματίζουν όλα τα πιθανά αρνητικά ενδεχόμενα χάνοντας έτσι το ζητούμενο στην κάθε κατάσταση.

Λειτουργούν διαφορετικά σε συνθήκες πίεσης. Εκείνοι που παρασύρονται από το άγχος, παρουσιάζουν διαφορετικές εγκεφαλικές λειτουργίες, όταν βρεθούν υπό καθεστώς πίεσης, από εκείνους που το διαχειρίζονται καλύτερα. Σχετική έρευνα, αφού διαχώρισε τους ερωτηθέντες σε όσους έχουν μια θετική διάθεση απέναντι στα πράγματα και σε όσους είναι μάλλον απαισιόδοξοι, μελέτησε τις αντιδράσεις του εγκεφάλου τους στη θέα μιας αρνητικά φορτισμένης εικόνας, διαπιστώνοντας πως το μυαλό των απαισιόδοξων ήταν περισσότερο ενεργό.

Είναι πιο ανοιχτοί στις προκλήσεις. Όσοι δεν αγχώνονται, δεν χάνουν χρόνο αναλογιζόμενοι όλα τα πιθανά σενάρια και ψάχνοντας τρόπους να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις πιθανότητες. Είναι πιο γρήγοροι στη λήψη των αποφάσεων και πιο δεκτικοί να αλλάξουν τα σχέδιά  τους, ανάλογα με το πως εξελίσσεται η ζωή.

Έχουν πλήρη αντίληψη των αρνητικών τους συναισθημάτων. Όσοι αντιμετωπίζουν τη ζωή με πιο χαλαρή διάθεση, αντιλαμβάνονται τα αρνητικά τους συναισθήματα και τα χρησιμοποιούν για να βρουν τι είναι αυτό που τα  προκαλεί. 

Αποστασιοποιούνται. Έχουν την ικανότητα να κρίνουν μία κατάσταση, όσο προσωπική και αν είναι, σαν εξωτερικοί παρατηρητές. Μια άσκηση για να καταφέρνετε και να παίρνετε απόσταση από όσα σας αγχώνουν είναι να μην λέτε «εγώ» όταν αναφέρεστε στα συναισθήματά σας, αλλά το όνομά σας και έτσι θα αντιληφθείτε καλύτερα το παράλογο των σκέψεών σας και το αναίτιο του άγχους σας.

Νιώθουν σιγουριά ότι θα αντιμετωπίσουν, ό,τι και να συμβεί. Όσοι ανησυχούν υπερβολικά, έχουν τον βασικότερο φόβο ότι δεν θα τα καταφέρουν σε μία άσχημη κατάσταση. Το αξιοσημείωτο, είναι ότι αυτοί που ανησυχούν, έχουν προετοιμαστεί τόσο καλά για το χειρότερο, οπότε είναι νοερά έτοιμοι όταν και αν αυτό έρθει. Από την άλλη, όσοι δεν αγχώνονται προκαταβολικά, έχουν την  πεποίθηση, πως ό,τι και να συμβεί θα το αντιμετωπίσουν τη στιγμή που θα συμβεί και θα αγχωθούν γι’ αυτό, μόνο τότε.

Κάνουν τις σωστές ερωτήσεις. Κάθε φορά που κατακλύζονται από αρνητικές σκέψεις, ρωτάνε τον εαυτό τους αν αξίζει να αγχώνονται για αυτό που τους βασανίζει. Αναρωτηθείτε αν έχετε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι σας για να λύσετε ένα πρόβλημα και αν έχετε προσπαθήσει και το πρόβλημα δεν είναι κάτι επείγον, μην αναλώνεστε άλλο σε αυτό. 

Ελάτε κι εσείς ένα βήμα πιο κοντά σε μια απόλυτα ήρεμη, χαλαρωτική και stress free ζωή ξεκινώντας με ένα χαλαρωτική μασάζ με την ομάδα Beverly Massage.

 

 

Beverly Μασάζ

Αθήνα, Αττική Ελλάδα
Τηλ: +30 6936574515
Email: info@beverly-massage.gr
Ώρες Λειτ.:
Ώρες Επικοιν.: Δευ - Κυρ 09:00 - 21:00

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας και τις προσφορές μας.

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε την Beverly Massage στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης