Πώς μιλάει το στρες μέσα από το σώμα μας;

Πώς μιλάει το στρες μέσα από το σώμα μας; Πώς μιλάει το στρες μέσα από το σώμα μας;

Το άγχος είναι μία φυσιολογική διαδικασία στην οποία υποβάλλεται οργανισμός μας σε συνθήκες πίεσης. Σε ένα βαθμό είναι λογικό και πολλές φορές παραγωγικό αλλά αν ξεπερνάει τη συχνότητα και την ένταση την οποία αντέχει ο οργανισμός μας, αρχίζει να μας προειδοποιεί με διάφορους τρόπους. Καλό είναι να μάθουμε να τους αναγνωρίζουμε ώστε να δώσουμε την πρέπουσα σημασία!

Το μυαλό σας είναι συνεχώς στη δουλειά και στα καθημερινά προβλήματα. Αν συνειδητοποιείτε πως η σκέψη σας μονοπωλείται από όλα όσα συμβαίνουν στο εργασιακό περιβάλλον, αν νιώθετε την επιθυμία να τσεκάρετε συνέχεια τα email σας και σκέφτεστε πώς θα αντιμετωπίσετε τα νέα tasks, τότε ήρθε η ώρα να παραδεχτείτε πως σας έχει καταβάλλει το άγχος.

Η ζυγαριά ανεβοκατεβαίνει. Η αλλαγή στην όρεξή μας είτε αυξάνεται είτε μειώνεται είναι σημαντικός δείκτης του άγχους. Η συναισθηματική μας κατάσταση επηρεάζει τις διατροφικές μας συνήθειες με αποτέλεσμα να καταλήγουμε σε υπερφαγίες ή αφαγίες ανάλογα με τη διάθεσή μας. Μην αφήνετε τον οργανισμό σας να υποφέρει. Δώστε σημασία στον τρόπο που σας δείχνει το πρόβλημα.

Αλλαγές στον ύπνο. Όπως και με την όρεξη έτσι και με τον ύπνο, είτε κοιμάστε πάρα πολύ είτε πάρα πολύ λίγο, είναι μία ένδειξη πως κάτι συμβαίνει με τον οργανισμό σας. Συνήθως το στρες επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου μας είτε προκαλώντας ανήσυχο ύπνο με εφιάλτες και συχνά ξυπνήματα, είτε μας οδηγεί σε αϋπνία λόγω των επίμονων σκέψεων είτε μας ρίχνει σε λήθαργο από ανάγκη να αποφύγουμε να σκεφτόμαστε τα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει εφιστήσουμε την προσοχή σας σε αυτή τη διαταραχή.

Υπερκινητικότητα. Κι όμως, η διαρκής ανάγκη για κίνηση και η αδυναμία να μείνετε ακίνητοι για αρκετή ώρα είναι ένδειξη στρες. Σε φυσιολογικές συνθήκες πρέπει να νιώθετε την ανάγκη να μπορείτε να απολαύσετε λίγη ώρα ηρεμίας, μόνοι με τον εαυτό σας. Αν δεν μπορείτε είναι ένα σημάδι SOS που στέλνει το σώμα σας. Μην το αγνοείτε!

Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας. Και όμως το στρες μπορεί να επηρεάσει και αυτή μας την ανάγκη. Όταν αυξάνονται τα επίπεδα του στρες, προκαλεί εξάντληση και αδυναμία για κάθε είδους οικειότητα.

Απώλεια μαλλιών. Μπορεί να μην το προσέχουμε αλλά συνήθως χάνοπυμε περίπου 100 τρίχες την ημέρα. Ένα σημαντικό άγχος όμως μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη απώλεια και κατά συνέπεια αλλαγή και στην εμφάνισή μας.

Κανένα από τα παραπάνω συμπτώματα δεν είναι ευχάριστο. Είναι καλό να δίνουμε σημασία στον εαυτό μας και σε οποιαδήποτε αλλαγή χωρίς όμως να πανικοβαλλόμαστε και να οδηγούμαστε σε περισσότερο άγχος. Με τη βοήθεια της έμπειρης ομάδας Beverly Massage μπορείτε να κάνετε μία σημαντική αρχή στην καταπολέμηση του άγχους και τη μείωση του στρες.

Beverly Μασάζ

Αθήνα, Αττική Ελλάδα
Τηλ: +30 6936574515
Email:
Ώρες Λειτ.:
Ώρες Επικοιν.: Δευ - Κυρ 09:00 - 21:00

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας και τις προσφορές μας.

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε την Beverly Massage στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης