Ρεφλεξολογία: Πώς λειτουργεί και πού οφελεί;

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει στο παρελθόν, η ρεφλεξολογία είναι η επιστήμη η οποία ασχολείται με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα και τις παλάμες, σημεία τα οποία αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος.

Με τη διέγερση αυτών των σημείων με ειδικές πιέσεις και χειρισμούς, η ρεφλεξολογία επιτυγχάνει να απελευθερώσει αυτοθεραπευτικές δυνάμεις τους σώματος με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται, να χαλαρώνει και να εξισορροπείται ο οργανισμός.

Η Ρεφλεξολογία είναι μία τελείως φυσική και ακίνδυνη μέθοδος, η οποία δεν παρεμβαίνει στον οργανισμό, και δεν προκαλεί παρενέργειες. Με απλά λόγια η ρεφλεξολογία λειτουργεί ως εξής:

Όταν υπάρχει μια ανισορροπία ή ένα μπλοκάρισμα σε κάποιο σημείο του σώματος, τότε στο αντίστοιχο αντανακλαστικό σημείο σχηματίζονται κάποια ιζήματα, δηλαδή κάποιοι κόμποι. Ο ειδικός μπορεί να τα αισθανθεί με τα δάχτυλά του και με τη διέγερση των ρεφλεξολογικών αυτών σημείων επιτυγχάνει καλύτερη κυκλοφορία αίματος, λέμφου και ενέργειας στο αντίστοιχο σημείο του σώματος, το οποίο και πάσχει. Παράλληλα, ελευθερώνονται από τον εγκέφαλο οι ενδορφίνες, που είναι οι φυσικές αναλγητικές ουσίες του οργανισμού, ελαττώνεται η μυϊκή ένταση και σταματάει ο πόνος.

Πού βοηθάει η Ρεφλεξολογία; Όπως γνωρίζουμε ήδη τα περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται από άγχος και νευρικές εντάσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι περίπου το 75% των αντιμετωπιζόμενων διαταραχών συνδέεται με το στρες. Με την Ρεφλεξολογία μπορούμε να μειώσουμε το άγχος, να χαλαρώσουμε τις εντάσεις και να απελευθερώσουμε τις θεραπευτικές δυνάμεις του ίδιου του σώματος. Έτσι, εναρμονίζονται όλες οι λειτουργίες του οργανισμού και διευκολύνεται η διαδικασία αυτοθεραπείας του ατόμου.

Με τη Ρεφλεξολογία καλυτερεύει η κυκλοφορία, εξισορροπείται το ορμονικό, ενισχύεται το ανοσοποιητικό, λειτουργούν καλύτερα τα απεκκριτικά όργανα και αποτοξινώνεται ο οργανισμός. Στόχος της Ρεφλεξολογίας είναι η πρόληψη και η διατήρηση της καλής υγείας, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση.

Κλείστε κι εσείς σήμερα το δικό σας ραντεβού αναζωογόνησης με την ομάδα Beverly Massage και δώστε στον εαυτό σας το δώρο της αυτοΐασης με τη βοήθειας της ρεφλεξολογίας.

 

Beverly Μασάζ

Αθήνα, Αττική Ελλάδα
Τηλ: +30 6936574515
Email:
Ώρες Λειτ.:
Ώρες Επικοιν.: Δευ - Κυρ 09:00 - 21:00

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας και τις προσφορές μας.

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε την Beverly Massage στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης