Ρεφλεξολογία. Πώς λειτουργεί και τι θεραπεύει;

Εδώ και εκατοντάδες χρόνια είναι γνωστό πως το σώμα μας λειτουργεί με ένα μαγικό τρόπο προκειμένου να μας στείλει τα δικά του μηνύματα. Ιδιαίτερα όταν συμβαίνει κάτι αρνητικό όπως μια φλεγμονή ή μία ασθένεια. Έτσι, έχει παρατηρηθεί ότι όταν υπάρχει μια ανισορροπία σε κάποιο όργανο ή σε κάποιο σημείο του σώματος, τότε η κατάσταση αυτή αντανακλάται σε ένα άλλο σημείο του σώματος, κυρίως στα άκρα. Σε αυτή τη βάσιμη θεωρία στηρίζεται όλη η επιστήμη της ρεφλεξολογίας! 

 

Ένας ειδικός θεραπευτής ρεφλεξολογίας μπορεί να αισθανθεί με την αφή τα ιζήματα που δημιουργούνται και με ειδικές μαλάξεις μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Ουσιαστικά με την διέγερση αυτών των ρεφλεξολογικών σημείων επιτυγχάνει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, της λέμφου και ενέργειας στο αντίστοιχο σημείο του σώματος, το οποίο και πάσχει. Παράλληλα, ελευθερώνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, οι φυσικές αναλγητικές ουσίες του οργανισμού, μειώνεται η μυϊκή ένταση και σταματάει ο πόνος.

 

Η ρεφλεξολογία είναι τελείως ακίνδυνη και μπορεί να βοηθήσει σε πολλά θέματα υγείας θεραπευτικά αλλά και προληπτικά. Επειδή όπως είναι γνωστό, το 75% περίπου των αντιμετωπιζόμενων διαταραχών συνδέεται με το στρες, η ρεφλεξολογία στοχεύει στη μείωση του άγχους, στη χαλάρωση των εντάσεων και στην απελευθέρωση των θεραπευτικών δυνάμεων του σώματος.

 

Ας δούμε πώς βλέπουμε το σώμα με τα μάτια της ρεφλεξολογίας...

Αν βάλουμε τα πόδια κοντά-κοντά θα δούμε ότι σχηματίζεται ένα ανθρώπινο σώμα. Το επάνω μέρος των ποδιών είναι το εμπρός μέρος του σώματος και το κάτω μέρος είναι το πίσω μέρος. Το δεξί πόδι είναι η δεξιά πλευρά του σώματος και το αριστερό πόδι αντιπροσωπεύει την αριστερή. Τα εσωτερικά όργανα τα βρίσκουμε και στο επάνω μέρος του ποδιού και στο κάτω με λίγη περισσότερη πίεση. Επίσης, μπορούμε να δούμε κεφάλι, λαιμό, θώρακα, ώμους, μέση, κοιλιά και γλουτούς.

 

Στα δάκτυλα που αντιστοιχούν στο κεφάλι, έχουμε τα αισθητήρια όργανα μάτια, μύτη, αυτιά και δόντια αλλά και ιγμόρεια, πονοκέφαλοι κ.λπ. εντοπίζονται και δουλεύονται από τα δάκτυλα του ποδιού. 

 

Επίσης, βλέπουμε το μυϊκό και το σκελετικό σύστημα, ενώ τη σπονδυλική στήλη, μπορύμε να τη δούμε στο μέσα μέρος κάθε ποδιού. Βαθύτερα βλέπουμε τα διάφορα οργανικά συστήματα. Στο μετατάρσιο, κάτω από το μαλακό μέρος του ποδιού, έχουμε τους πνεύμονες. Το πεπτικό σύστημα βρίσκεται στην καμάρα όπως ακριβώς βρίσκονται τα όργανα αυτά στην κοιλιά.

 

Αν θέλετε κι εσείς μία «βαθύτερη» ματιά στα προβλήματα που σας απασχολούν κλείστε το ραντεβού σας με τον ειδικό θεραπευτή ρεφλεξολογίας του Beverly Massage.

 

Beverly Μασάζ

Αθήνα, Αττική Ελλάδα
Τηλ: +30 6936574515
Email: info@beverly-massage.gr
Ώρες Λειτ.:
Ώρες Επικοιν.: Δευ - Κυρ 09:00 - 21:00

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας και τις προσφορές μας.

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε την Beverly Massage στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης