Τα πολλαπλά οφέλη του μασάζ

To μασάζ δεν είναι απλώς μια πολυτέλεια για λίγους. Πρόκειται για μια εναλλακτική μορφή θεραπείας με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, η οποία απευθύνεται σε όλους. Δεν είναι τυχαίο που για αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς αποτελούσε μια αναγκαία θεραπεία για την επίτευξη της ισορροπίας στο σώμα, προκειμένου να λειτουργούν σωστά τα εσωτερικά όργανα. 

Το μασάζ προσφέρει αναζωογόνηση και ευεξία, μειώνει τα επίπεδα πόνου, απομακρύνει το άγχος και συμβάλλει στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων διάφορων παθήσεων όπως η αρθρίτιδα αλλά και των νευρολογικών προβλημάτων. Τα αποτελέσματα του μασάζ ως θεραπεία είναι ευρέως αποδεκτά ακόμη και από την ιατρική κοινότητα, η οποία όχι μόνο δέχεται τις ευεργετικές του ιδιότητες αλλά το περιλαμβάνει στις μεθόδους θεραπείας και αποκατάστασης. 

 

Ανάμεσα στα πολλαπλά οφέλη του μασάζ είναι πώς...

Μειώνει το σωματικό πόνο. Έχει αποδειχθεί πως οι ειδικές μαλάξεις σε μια πληγείσα περιοχή, μπλοκάρουν τα σήματα πόνου από το να φτάσουν στον εγκέφαλο. Όταν τρίβεται η συγκεκριμένη περιοχή, φτάνουν στον εγκέφαλο άλλα ερεθίσματα μέσω του ίδιου νεύρου, γεγονός που εμποδίζει τη μετάδοση του σήματος πόνου. Μελέτες προ δεκαετίας απέδειξαν ότι το μασάζ λειτούργησε καλύτερα ακόμη και από το βελονισμό στη συνεχιζόμενη οσφυαλγία, μειώνοντας την ανάγκη για παυσίπονα κατά 36%.

Χαλαρώνει τους μύες. Η μειωμένη κυκλοφορία του αίματος, από πίεση, λανθασμένη στάση σώματος και την ένταση της καθημερινότητας, εμποδίζει την παροχή οξυγόνου στους μύες προκαλώντας αίσθημα του πόνου στο σώμα. Το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης και την παροχή οξυγόνου, συντελώντας στη γρηγορότερη επανάκαμψή των μυών και στη μείωση του σωματικού πόνου.

Αυξάνει το εύρος κίνησης. Οι συχνές συνεδρίες μασάζ δημιουργούν ελαστικότητα στους σφιχτούς μυϊκούς ιστούς, αυξάνοντας έτσι το εύρος των κινήσεών μας και μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμών. 

Προσφέρει ενέργεια. Κατά τη διάρκεια του μασάζ το σώμα χαλαρώνει, σα να βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου. Αυτή η διαδικασία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η αυξημένη κυκλοφορία αυξάνει τη ροή των θρεπτικών συστατικών προς το σώμα, μας χαρίζει αυξημένα επίπεδα ενέργειας και ευεξίας.

Μειώνει το στρες. Μέσω μιας θεραπείας μασάζ δίνουμε σωστή πίεση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος ώστε να απελευθερώνεται η συσσωρευμένη ένταση. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το μασάζ μειώνει τα επίπεδα της στρεσογόνου ορμόνης, κορτιζόλης, έως και 50%, ενισχύοντας παράλληλα τις ορμόνες που δημιουργούν το αίσθημα ευχαρίστησης, όπως είναι η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, καταπραΰνοντας έτσι τα αισθήματα άγχους και κατάθλιψης.

Προσθέτει λάμψη στο δέρμα. Αυτό συμβαίνει διότι μέσα από τη βελτιωμένη κυκλοφορία αίματος μεταφέρονται ευκολότερα οι θρεπτικές ουσίες σε όλα τα κύτταρα χαρίζοντας υγιή εικόνα και στην επιδερμίδα. Σε αυτό συμβάλλει και η απομάκρυνση των νεκτών κυττάρων που αφαιρούνται κατά τη διάρκει του μασάζ.

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Εκτός από τη γενικότερη χαλαρωτική επίδραση του μασάζ, μελέτες έχουν αποδείξει πως αυξάνει τα κύματα του εγκεφάλου που συνδέονται με βαθύ ύπνο. 

Αν είστε έτοιμοι να επωφεληθείτε από τις απίθανες ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων σας, καλέστε την ομάδα Beverly Massage για μια χαλαρωτική εμπειρία μασάζ στο σπίτι, στο ξενοδοχείο ή στο γραφείο σας.

 

Beverly Μασάζ

Αθήνα, Αττική Ελλάδα
Τηλ: +30 6936574515
Email:
Ώρες Λειτ.:
Ώρες Επικοιν.: Δευ - Κυρ 09:00 - 21:00

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας και τις προσφορές μας.

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε την Beverly Massage στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης