Ύπνος... το βιολογικό μας καθαριστήριο

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε πως ο σωστός και ποιοτικός ύπνος είναι βασική προϋπόθεση για την υγεία και την ευεξία μας. Όμως, εδώ και πολλά χρόνια οι επιστήμονες αδυνατούσαν να καταλάβουν ποια είναι ακριβώς η λειτουργία του στον οργανισμό μας.  

Μια ομάδα ερευνητών από τη Νέα Υόρκη ίσως έχει πλέον την απάντηση. Μετά από σειρά πειραμάτων, παρατήρησαν ότι κατά τη διάρκεια που κοιμόμαστε υπάρχει μια εκπληκτική αύξηση στην απομάκρυνση τοξικών αποβλήτων. Πρόκειται για απόβλητα που συσσωρεύονται στον εγκέφαλό μας κατά τη διάρκεια της ημέρας και από ότι φαίνεται ο ύπνος τα καθαρίζει αποτελεσματικά. 

Έως τώρα γνωρίζαμε ότι η απομάκρυνση των βλαβερών ουσιών επιτυγχάνεται μέσω του λεμφικού μας συστήματος. Όμως, ο εγκέφαλος δεν διαθέτει λεμφοκύτταρα. Για αυτό ήταν δύσκολη η κατανόηση της «καθαριστικής του δράσης». Ωστόσο, έρευνα που έγινε το 2012 απέδειξε πως υπάρχει ένα λεμφοειδές σύστημα το οποίο καθαρίζει τον εγκέφαλο.  Πρόκειται για ένα περίπλοκο σύστημα καναλιών και διόδων που επιτρέπει στο εγκεφαλο-νωτιαίο υγρό να εισέρχεται στον ενδοκυττάριο χώρο και να απομακρύνει τα «απόβλητα». Διαπιστώθηκε επιπλέον ότι η ροή στο σύστημα αυτό είναι αυξημένη κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Οπότε, κοιμηθείτε πολύ! Κάνει καλό και με αποδείξεις! Και αν χρειάζεστε λίγη επιπλέον βοήθεια για ένα βαθύ και ήρεμο ύπνο, καλέστε την ομάδα Beverly Massage για μία θεραπεία μασάζ, που θα επιταχύνει την αποβολή του στρες και θα σας χαρίσει την απόλυτη χαλάρωση.

 

Beverly Μασάζ

Αθήνα, Αττική Ελλάδα
Τηλ: +30 6936574515
Email:
Ώρες Λειτ.:
Ώρες Επικοιν.: Δευ - Κυρ 09:00 - 21:00

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας και τις προσφορές μας.

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε την Beverly Massage στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης